Over Tamara - First Step Coaching
Spring naar hoofd-inhoud

Over Tamara

Ik ben Tamara Rijk, coach en Mind Walk instructeur.

Ruim 27 jaar ben ik werkzaam in de financiële dienstverlening. Begonnen aan de balie en daarna nog meerdere functies gehad. Ik heb hier meerdere reorganisaties meegemaakt die elke keer voor spanning zorgde. De ene keer wat meer dan de andere keer, maar toch... Om in deze periodes te ontspannen ging ik graag en veel naar buiten. Ik hou van fietsen, wandelen, skiën en hardlopen/joggen.

In 2018, kwam ik na het volgen van een opleiding tot councelor bij stress/burn-out en rouw/verlies begeleiding in contact met Mindful Run Nederland. Hier heb ik de opleiding tot wandelcoach gevolgd en aansluitend de opleiding tot Mindful Run/Walk instructeur. De combinatie van coaching en de natuur is zo krachtig. Je komt letterlijk en figuurlijk in beweging. Het praten gaat al lopende makkelijker en ongemakkelijke stiltes zijn er niet. Daarnaast heb ik in 2019 de opleiding gevolgd tot Power Walk instructeur bij de PowerWalkingclub en ben ik sinds eind 2020 gecertificeerd Mind Walk instructeur.

Passie voor wat mensen beweegt, waarbij kan ik ze helpen….. Dat is mijn reden geweest om mijn eigen praktijk te starten. Ik bied mensen, zowel privé als binnen organisaties, hulp, ondersteuning en een luisterend oor, waardoor ze inzicht krijgen en de balans weer vinden. Of dit nu is door het volgen van een cursus of door het volgen van een coachtraject. Samen zoeken we naar meer rust en werken we aan het verhogen van de energie en het verminderen van stress. Mijn manier van coaching is laagdrempelig, luchtig en positief. Nuchter en praktisch, niet zweverig maar gewoon met beide benen op de grond.